top of page
2022-stibofond-om-fonden.png

Om Fonden

STIBOFONDEN
  • Skabt til at have en fremtid – Stibos rødder går over 200 år tilbage, og det er årtier siden, at ejerfamilien sikrede virksomhedens fremtid. Virksomheden gik forud for alt i familien Kiær. Erik Kiær går over i historien som en yderst arbejdsom og visionær ejer og direktør, som tog over efter sin far i 1949. Han kunne se, at den grafiske branche stod over for store forandringer og oplevede, at innovation var vejen frem mod udvikling og vækst. Derfor overdrog Erik Kiær og hans hustru deres aktier til en fond med et langsigtet perspektiv.

  • En langtidsholdbar opskrift – Familien ønskede en løsning for fremtiden, hvor der ikke var aktionærer at tage hensyn til. I fondens stiftelsesgrundlag fra 1966 står der, at overskud skal geninvesteres for at skabe de bedste rammer for den langsigtede udvikling. Det blev også nedskrevet, at virksomheden samtidig skal drives, så den ’bevarer den størst mulige anseelse under den højest opnåelige tekniske standard’.
    Fonden ejer den dag i dag Stibo-koncernen. Udover at være ejer, så har fonden gennem alle årene støttet naturvidenskab og kultur.

  • Den danske model – LEGO, Carlsberg og Stibo er kendt verden over for hver deres ydelser og produkter. Fælles er ejerformen, som er udbredt i Danmark og har været et sikkert fundament for at udvikle virksomhederne til de internationale spillere, de hver især er i dag. I Danmark står de fondsejede virksomheder for 20 pct. af omsætningen i erhvervslivet, sikrer 300.000 mennesker et godt job og forrenter formuen bedre end de børsnoterede selskaber.

  • Langsigtet ejerskab – et ordsprog siger, at man ikke kommer foran ved at gå i andres fodspor. Stibo er altid gået forrest – i samarbejde med kunderne – og har afsat varige fodaftryk. Sådan har det været i godt 200 år, og ejerskabet bliver der ikke ændret på. Fonden holder fast i formålet om at eje og udvikle fremtidens forretning.
    Kunderne har gennem årene oplevet nye behov, og Stibo har fået lov til at skabe løsningerne. En ejerstruktur med så langt et sigte og tålmodige penge giver Stibo ro til at koncentrere sig om kunderne og om at levere de rigtige løsninger. Det giver i høj grad mening – både for kunderne og for vores forretning. Også i de næste 200 år.

bottom of page